Koszyk:

  • Brak produktów w koszyku.

Image Alt

Konsultacje dla lekarza rodzinnego i pediatry – 15-16.11.2024 | Kurs medyczny | Online

Konsultacje dla lekarza rodzinnego i pediatry

Program szkolenia

PIĄTEK 15.11.2024r.

15:55 – 16:00 Rozpoczęcie konferencji – dr Barbara Szlasa (5 min.)

KARDIOLOGIA

16:00 – 16:35 Zaburzenia rytmu serca – dr hab. n. med. Łukasz Januszkiewicz I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

16:35 – 17:10 Choroba wieńcowa – dr hab. n. med. Mariusz Tomaniak I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

17:10 – 17:45 Niewydolność serca – dr hab. n. med. Krzysztof Ozierański I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

17:45 – 18:20 Nadciśnienie tętnicze – dr n. med. Anna Ryś-Czaporowska I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

18:20 – 18:55 Hiperlipidemia – dr n. med. Dorota Ochijewicz I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

18:55 – 19:30 Migotanie przedsionków – dr hab. n. med. Łukasz Januszkiewicz I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)

19:30 – 19:45 Panel dyskusyjny (15 min.)

SOBOTA 16.11.2024r.

Sesja: DERMATOLOGIA

10:00 – 10:30 Najczęstsze dermatozy zapalne w gabinecie lekarza – prof. hab. n. med. Aleksandra Lesiak Kierownik Pracowni Dermatoz Autozapalnych, Genetycznych i Rzadkich UM w Łodzi, Klinika Dermatologii, Dermatologii Dziecięcej i Onkologicznej (30 min.)

Sesja: ŻYWIENIE

10:30 – 10:35 Dieta w zaburzeniach nastroju – dr hab. Dariusz Włodarek, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

10:35 – 11:10 Współczesne spojrzenie na diety w nieprawidłowych reakcjach na mleko – dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

11:10 – 11:45 Salicylany pokarmowe – nowa możliwość terapeutyczna – dr hab. Danuta Gajewska Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

11:45 – 12:20 Właściwości prozdrowotne beta-glukanów zbożowych – dr Łukasz Kopiasz Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

12:20 – 12:55 Dieta jako ważny element profilaktyki i terapii chorób serca – dr hab. Anna Harton Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

12:55 – 13:30 Dieta planetarna – nadzieja na przyszłość – dr Ewelina Pałkowska – Goździk Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

13:30 – 14:05 Znakowanie Nutri-Score – na ile umożliwia poprawę składu diety – dr Hubert Dobrowolski Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu, Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie (30 min. + 5 min. na pytania)

14:05 – 14:40 Wsparcie dietetyczne w niewydolności serca – dr hab. Dariusz Włodarek, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)

14:40 – 14:55 Panel dyskusyjny (15 min.)

14:55 – 15:00 Podsumowanie i zakończenie konferencji – dr Barbara Szlasa (5 min.)

Rejestrując się na konferencję otrzymasz:

Rejestrując się na konferencję otrzymasz:

  • Udział online w szkoleniu.
  • Specjalne wydanie zjazdowe „Kliniki Nowej” zawierające wykłady w formie artykułów poglądowych.
  • Dostęp do nagrań video ze szkolenia przez 3 miesiące.
  • Certyfikat uczestnictwa z punktami edukacyjnymi OIL.

Kliknij poniżej, aby się zarejestrować 

Rejestracja

Resetuj hasło

Na naszej stronie używamy plików cookies, kontynuując akceptujesz warunki polityki prywatności. więcej informacji.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close