Program szkolenia
15:55 – 16:00 Rozpoczęcie konferencji – dr Barbara Szlasa (5 min.)
KARDIOLOGIA
16:00 – 16:35 Zaburzenia rytmu serca – dr hab. n. med. Łukasz Januszkiewicz I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
16:35 – 17:10 Choroba wieńcowa – dr hab. n. med. Mariusz Tomaniak I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
17:10 – 17:45 Niewydolność serca – dr hab. n. med. Krzysztof Ozierański I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
17:45 – 18:20 Nadciśnienie tętnicze – dr n. med. Anna Ryś-Czaporowska I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
18:20 – 18:55 Hiperlipidemia – lek. Sylwester Rogula I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
18:55 – 19:30 Migotanie przedsionków – dr hab. n. med. Łukasz Januszkiewicz I Katedra i Klinika Kardiologii UCK WUM (30 min. + 5 min. na pytania)
19:30 – 19:45 Panel dyskusyjny (15 min.)
Sesja: DERMATOLOGIA
10:00 – 10:30 Najczęstsze dermatozy zapalne w gabinecie lekarza – prof. hab. n. med. Aleksandra Lesiak Kierownik Pracowni Dermatoz Autozapalnych, Genetycznych i Rzadkich UM w Łodzi, Klinika Dermatologii, Dermatologii Dziecięcej i Onkologicznej (30 min.)
Sesja: ŻYWIENIE
10:30 – 10:35 Dieta w zaburzeniach nastroju – dr hab. Dariusz Włodarek, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
10:35 – 11:10 Współczesne spojrzenie na diety w nieprawidłowych reakcjach na mleko – dr hab. Ewa Lange, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
11:10 – 11:45 Salicylany pokarmowe – nowa możliwość terapeutyczna – dr hab. Danuta Gajewska Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
11:45 – 12:20 Właściwości prozdrowotne beta-glukanów zbożowych – dr Łukasz Kopiasz Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
12:20 – 12:55 Dieta jako ważny element profilaktyki i terapii chorób serca – dr hab. Anna Harton Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
12:55 – 13:30 Dieta planetarna – nadzieja na przyszłość – dr Ewelina Pałkowska – Goździk Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
13:30 – 14:05 Znakowanie Nutri-Score – na ile umożliwia poprawę składu diety – dr Hubert Dobrowolski Wydział Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu, Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie (30 min. + 5 min. na pytania)
14:05 – 14:40 Wsparcie dietetyczne w niewydolności serca – dr hab. Dariusz Włodarek, prof. SGGW Katedra Dietetyki Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka (30 min. + 5 min. na pytania)
14:40 – 15:40 Profilaktyka i leczenie ran powikłanych u dorosłych i dzieci - mgr Irena Gil
15:40 – 15:55 Panel dyskusyjny (15 min.)
15:55 – 16:00 Podsumowanie i zakończenie konferencji – dr Barbara Szlasa (5 min.)
Rejestrując się na konferencję otrzymasz:
- Udział online w szkoleniu.
- Specjalne wydanie zjazdowe „Kliniki Nowej” zawierające wykłady w formie artykułów poglądowych.
- Dostęp do nagrań video ze szkolenia przez 3 miesiące.
- Certyfikat uczestnictwa z punktami edukacyjnymi OIL.
Kliknij poniżej, aby się zarejestrować